Spoznavni potop – Discover Scuba Diving (DSD)

Namen programa PADI Discover Scuba je, da popelje ljudi, ki se niso še nikoli potapljali, v podvodni svet na varen, kontroliran in zabaven način Program predstavi podvodno dejavnost na prijeten in vzemirljiv način.

PADI Discover Scuba vam omogoča, da spoznate svet pod vodo in hkrati vidite če vas nadaljnje potapljanje privlači. Program PADI Discover Scuba izvajajo certificirani PADI inštruktorji (PADI Open Water Scuba Instructor) in certificiranih asistenti (PADI Asistant Instructor).

KAJ VKLJUČUJE

predstavitev osnovnih zakonitosti potapljanja, izposojo ABC opreme po dogovoru, izposojo opreme, potop v nizki vodi, potop do globine max 10 metrov, zaključno diplomo

KOLIKO ČASA TRAJA

cca 2,5 ure

KAJ POTREBUJEŠ

kopalke in brisačo

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK

vsak dan 09h - 16h

PADI Open Water Diving (OWD) – začetni tečaj

Z začetnim tečajem se začnejo prave dogodivščine in odkrivanje novega sveta. In verjemi, da po končanem tečaju svet ne bo nikoli več isti.

Tečaja se lahko udeleži vsak, ki je star 15 let ali več, je dobrega zdravja, ima nekaj kondicije, zna dobro plavati in se v vodi počuti udobno. Ko boš končal tečaj, prejmeš mednarodno prepoznavno PADI kartico, ki ti bo po vsem svetu odprla vrata potapljaških centrov.

Kot open water diver se lahko varno potapljaš do največ 18 metrov globoko. Če maske, dihalke in plavutk pred tečajem še nimaš, počakaj z nakupom do prvega modula oz. se o pravilni izbiri posvetuj s svojim inštruktorjem.

KAJ VKLJUČUJE

5 sklopov teorije, 4 potopi v nizki vodi, 4 potopi v globoki vodi, izposojo opreme, potapljaško knjižico log-book, pisni test ob zaključku tečaja in PADI OWD kartica

KOLIKO ČASA TRAJA

3 dni oz. po dogovoru

KAJ POTREBUJEŠ

masko, dihalko, plavutke, kopalke in brisačo

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK TEČAJA

petek, 16.00 do 20.00 (teorija modul 1 in 2) -- sobota, 9.00 do 17.00 (teorija modul 3 in 4, 2+2 potopa) -- nedelja, 9.00 do 17.00 (teorija modul 5, 2+2 potopa, zaključni test)

PADI Advanced Open Water Diving (AOWD) – nadaljevalni tečaj

Tečaj je namenjen tistim, ki so že okusili slasti globine in želijo več… Namenjen je vsem tistim, ki jim 18 metrov globine ni dovolj, ki se želite potapljati s čolna, na potopljenih ladjah, ponoči…

Predpogoj za pristop k tečaju je opravljen tečaj OWD. Minimalna starost udeležencev je 15 let.

Na tečaju se boš najprej spoznal z globinskim potopom in podvodno navigacijo. Nato pa sledijo še trije potopi iz vrst specialnosti: potop na razbitino, nočni potop in potop s čolna. Po opravljenih petih potopih boš bolj izkušen, v vodi se boš počutil bolj udobno in v potapljanju boš pričel preprosto uživati, saj boš bolje razumel podvodno okolje. S partnerjem se boš lahko varno potapljal do globine 30 metrov.

KAJ VKLJUČUJE

5 potopov v globoki vodi, izposojo opreme, PADI AOWD kartica

KOLIKO ČASA TRAJA

2 dni oz. po dogovoru

KAJ POTREBUJEŠ

masko, dihalko, plavutke, kopalke in brisačo

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK TEČAJA

po predhodnem dogovoru

PADI Rescue Diver – tečaj reševanja

Ta tečaj bo razširil tvoje znanje ter ti dal novih izkušenj na poti do prve profesionalne stopničke kot Divemaster ali pa kot Master Scuba Diver.

Potapljaški tečaj Rescue Diver je namenjen vsem, ki želite biti ne le bolj varni pod vodo, temveč bi radi pridobili teoretična in praktična znanja iz reševanja, ravnanja s ponesrečenci, postopkov v sili in preprečevanja nesreč. Le s temi znanji boš lahko učinkovito pomagal sopotapljačem v stiski, pridobil boš več zaupanja vase in postal bolj samostojen pod vodo.

V tečaju boš spoznal nove tehnike samoreševanja ter reševanja sopotapljača v krizi. Na tečaju te bomo pripravili, da boš znal preprečiti možne nesreče ali kako pravilno ravnati, če se te že zgodijo… Potapljači reševalci se nič več ne posvečajo le sebi, ampak se učijo pretehtati varnost in dobro počutje ostalih potapljačev. Tečaj je tudi zabaven način, da zgradite svoje lastno zaupanje. Za številne tečajnike je to najbolj zanimiv tečaj.

Pogoj za opravljanje tečaja Rescue Diver je opravljen nadaljevalni tečaj potapljanja, vsaj dvajset potrjenih potopov ter opravljen tečaj iz oživljanja in prve pomoči, ki ne sme biti starejši od dveh let (PADI ne prizna tečaja prve pomoči za avtomobilski izpit).

Tečaj obdeluje naslednje teme:

• samoreševanje in stres

• sistemi za dovajanje kisika

• potapljaška prva pomoč

• reševalne tehnike s plavanjem in brez njega

• ravnanje v primeru nesreče in oprema

• pomoč paničnemu potapljaču

• podvodni problemi

• postopki v primeru pogrešanega potapljača

• dvig nezavestnega potapljača

• umetno dihanje v vodi

• izhodi iz vode

• prva pomoč v primeru poškodbe zaradi spremembe pritiska

• scenariji potapljaških nesreč

KAJ VKLJUČUJE

vaje reševanja v vodi, izposojo opreme, PADI AOWD kartica

KOLIKO ČASA TRAJA

2 dni oz. po dogovoru

KAJ POTREBUJEŠ

masko, dihalko, plavutke, kopalke, brisačo, potrdilo o opravljenem tečaju oživlanja in prve pomoči in potapljaško knjižico

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK TEČAJA

po dogovoru

PADI Master Scuba Diver

Postajaš vse boljši in boljši potapljač. Opravil si že vse tečaje, vključno z Rescue Diver, ne bi pa vstopil v profesionalne vode ter morda postal PADI Pro. Potapljanje imaš rad, v njem uživaš, pod vodo se počutiš domače. Morda bi opravil še 5 tečajev specialnosti ter tako postal Master Scuba Diver.

Certifikat PADI Master Scuba Diver pomeni, da si v PADI-jevem izobraževalnem sistemu dosegel najvišjo rekreativno potapljaško kategorijo. Kaže na to, da imaš veliko število potopov in izkušenj v različnih potapljaških okoljih.

Opravljen moraš imeti tečaj Rescu Diver, vsaj 50 potopov, star pa moraš biti vsaj 15 let. Po opravljeni stopnji Master Scuba Diver Challenge se tvoje potapljaško izobraževanje lahko nadaljuje v profesionalno smer.

Kot PADI Master Scuba Diver si dobro pripravljen za udeležbo na tečaju PADI Divemaster.

KOLIKO ČASA TRAJA

po dogovoru

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK TEČAJA

po predhodnem dogovoru

PADI Dive Master

Ok. Zdaj gre pa zares.

Naredi korak naprej v svoji potapljaški karieri in postani PADI Divemaster. Kot Divemaster si boš razširil svoje potapljaško znanje in izbrusil sposobnosti.

PADI Divemaster tečaj razvije tvoje sposobnosti vodenja in tako izboljšuje tudi tvoje potapljaške aktivnosti. Tečaj potapljanja, ki je namenjen vsem vam, ki imate profesionalne ambicije po delu v potapljaškem društvu, klubu ali potapljaškemu centru.

Tečaj potapljanja PADI DIVEMASTER je priporočljiv tudi za vse tiste, ki poklicnih ambicij sicer nimate, a želite svoja potapljaška znanja izpopolniti v čim večji meri ter biti pod vodo čim bolj samostojni in neodvisni.

PADI Divemaster je prva profesionalna potapljaška kategorija, s katero se lahko zaposlimo kot pomočnik inštruktorja in potapljaški vodnik v potapljaškem centru. Tečajnik pridobi dodatna teoretična in praktična znanja, med drugim tudi kako organizirati in voditi potapljaški izlet, kako pomagati inštruktorju pri izvajanju tečajev potapljanja, kako ravnati v primeru potapljaške nesreče….

Kandidat za DIVEMASTRA mora med drugim v okviru tečaja opraviti:

• demonstrirati vse vaje začetnega in nadaljevalnega tečaja,

• izvajati obnovitvene tečaje,

• kot pomočnik – asistent sodelovati na začetnih in nadaljevalnih tečajih,

• organizirati in voditi potope za ertificirane potapljače ter

• narisati skico potopa za eno izmed potapljaških lokacij.

Kandidat za divemastra mora biti star vsaj 18 let, imeti mora opravljen tečaj Rescue Diver, imeti mora zabeleženih vsaj 60 potopov. Zdravniški pregled za Dive mastra je obvezen!

KAJ VKLJUČUJE

teoretični in praktični del tečaja

KOLIKO ČASA TRAJA

odvisno od predznanja in nadarjenosti tečajnika

KAJ POTREBUJEŠ

masko, dihalko, plavutke, kopalke, brisačo, potrdilo o opravljenem tečaju oživlanja in prve pomoči in potapljaško knjižico opravljen zdravniški pregled

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK TEČAJA

po predhodnem dogovoru

PADI ReActivated – obnovitveni potapljaški tečaj

Če je minilo že več mesecev, odkar si se nazadnje potapljal, je dobro, da razmisliš o obnovitvenem potapljaškem tečaju. Dobil boš priložnost, da obnoviš svoje teoretično znanje in praktične spretnosti.

Skupaj z inštruktorjem boš ponovil poglavja iz teorije potapljanja, na morju pa ponovii vse pomembnejše vaje (praznenje maske, vaje iz plovnosti, bratsko dihanje…) ter nato opravil še dva potopa pod strokovnim vodstvom inštruktorja potapljanja.

Obnovitveni tečaj potapljanja še posebej priporočamo vsem tistim, ki se dalj časa niso potapljali, a se odpravljajo na kakšno potovanje, kjer se nameravajo potapljati.

KAJ VKLJUČUJE

izposojo opreme, teoretični in praktični del

KAJ POTREBUJEŠ

masko, dihalko, plavutke, kopalke in brisačo, OWD kartico/knjižico

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK TEČAJA

po predhodnem dogovoru

Tečaji za otroke

Za otroke do 10. leta starosti je primeren tečaj “bubblemaker”.

Za otroke stare med 10 in 14 let obstaja PADI-jev otroški začetni in nadaljevalni tečaj potapljanja Junior Open Water Diver.

Vendar pozor: otroci, stari med 10 in 14 let, ki imajo opravljen začetni tečaj Junior Open Water Diver, se smejo potapljati do globine 12 metrov in to le v spremstvu odrasle osebe.

KAJ VKLJUČUJE

5 sklopov teorije, 4 potopi v nizki vodi, izposojo opreme, potapljaško knjižico log-book, PADI OWD kartica

KOLIKO ČASA TRAJA

3 dni oz. po dogovoru

KAJ POTREBUJEŠ

masko, dihalko, plavutke, kopalke in brisačo

TERMIN

po predhodnem dogovoru

POTEK TEČAJA

od 1.julija do 31.julija - organizirano